WordPress offerte

Wordpress offerte

Als je vier offertes aanvraagt bij vier verschillende webdesign bureaus krijg je vier verschillende prijzen terug. Het is mogelijk dat de ene leverancier duurder is dan de andere. Maar waarom is dat nu zo?  Als je verder leest zul je dit begrijpen.

Heel globaal kun je de kosten van een website onderverdelen op basis van de grootte van de site en de soort leverancier.

  • Je kan zelf een website maken met een thema. Dit kost je dan ongeveer 50 euro, en alle uren die je kwijt bent om uit te zoeken wat je allemaal moet doen om het tot een ‘eigen’ site te maken. 
  • Je kan een ontwikkelaar inschakelen om een website template te installeren en in elkaar te zetten. Dit kost je dan rond de 250 tot 700 euro;
  • Hele grote complexe websites met veel functionaliteiten kosten tussen 5.000 en 25.000;
  • Bij webdesignbureau ’s kun je vanaf 2.500 een goede website laten bouwen;
  • En bij kleine bureaus kun je al vanaf 900 tot 2.500 euro een website laten bouwen.

De prijs van een website wordt over het algemeen bepaald door het uurtarief van de ontwerper vermenigvuldigd met de complexiteit van je gewenste website. 

  • Een freelancer kost bijvoorbeeld (beginner) 37,50 euro en voor de zeer ervaren freelancer 175 euro per uur;
  • Een klein webdesignbureau kost ongeveer 50-125 euro per uur;
  • En grote bureaus kunnen wel tot 75 tot 250 euro per uur vragen.

Het ligt eraan bij welke leverancier je de offertes aanvraagt. Bij elke optie komen dan ook de kosten voor hosting, beveiliging, een domeinnaam en de maandelijkse updates om de hoek kijken. Hier ben je een bedrag per maand of jaar voor kwijt. En ook het personeel dat de leverancier in dienst heeft, de expertise, creativiteit en ervaring zijn van invloed op de prijs. Het bureau wilt namelijk ook winst maken! Hoe groter het bureau, dus hoe meer expertises in huis, hoe hoger de prijzen zullen zijn.

Wordpress offerte

Hoge prijzen betekent niet dat een website beter is. Een dure website betekent niet dat die gebruiksvriendelijker is en beter verkoopt. Er zijn genoeg professionele webdesignbureau ‘s die hele mooie websites maken maar die eigenlijk helemaal niet focussen op wat de doelgroep voor ogen heeft.

Dus waarom verschillen offertes zo erg met elkaar? Het ligt eraan wat ze aanbieden! Wil je een website die met behulp van een vast template gebouwd is of wil je een met maatwerk ontwikkelde  website aansluitend op jou wensen?  Hoe meer functionaliteiten des te hoger de kosten oplopen. Dus schrik niet van de verschillen, maar kijk altijd waar het verschil in de offertes vandaan komt en kies een bureau die je vertrouwt en belangrijker: die bij je past!

website laten maken den bosch ? info@solid-webdesign.nl 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*