17 januari 2022

Wat is linkbuilding?

2 min read
google

Dit artikel gaat in op wat linkbuilding is, hoe werkt linkbuilding en hoe gebruik je dat. Maar eerst, hoe werkt Google.

Hoe werkt Google

Wat relevant is voor dit artikel van de werking van Google, zullen we hier kort bespreken. Google heeft een geautomatiseerd systeem dat continu het web afzoekt en informatie over websites opslaat. Maar Google vindt een website niet zomaar. Daarvoor kan je een website bij Google aanmelden. Een andere manier is dat Google op een website een link naar je website vindt. Eenmaal in het systeem van Google wordt je website regelmatig bezocht. Zo worden veranderingen daaraan geregistreerd.

De waarde van een link

Om je website via een link op een andere website, wat een backlink wordt genoemd, bij Google in beeld te brengen, is de kwaliteit daarvan niet zo belangrijk. Maar er speelt nog iets anders. Als Google een backlink op een andere website tegenkomt, dan geeft Google daar een waarde aan. Die hangt af van de kwaliteit van die website en de tekst waarin de link is opgenomen. Die waarde speelt een rol bij hoe hoog je website in de zoekresultaten komt.

linkbuilding

Linkbuilding

Linkbuilding is erop gericht om zoveel mogelijk backlinks van goede kwaliteit te krijgen. Het is dus belangrijk waar een backlink zich bevindt. Dat dient een goede website te zijn, die bij voorkeur hoog in de zoekresultaten komt. Google geeft die (veel) waarde en dat helpt jouw website om hoger in de zoekresultaten te komen. De tekst waarin een backlink is opgenomen, dient relevantie voor jouw website te hebben. Google let daarop. Het antwoord op de vraag wat is linkbuilding, is dus niet het lukraak backlinks op andere website geplaatst krijgen.

Blogs

Er zijn kwalitatief goede blogs, waarop een backlink waarde heeft. Bij voorkeur past het onderwerp van die blog bij die van jouw website. Dan is de kans ook groter, dat een bezoeker op jouw backlink klikt en zo bij je website terechtkomt. Dat is hoe werkt linkbuilding voor jou met goede resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *