4 december 2021

Wat is display advertising?

2 min read

Heb jij wel eens dat je een zoekopdracht uitvoert en de daaropvolgende weken alleen maar advertenties krijgt te zien van aanverwante producten? Dan is dit waarschijnlijk het werk van een doorgewinterde SEA marketeer. Er zijn miljoenen websites aangesloten aan Google Display Network, maar wat is het Google Display Network precies en wat kun je allemaal met display advertising? Lees nu verder en ontdek!

Wat is het Google Display Network?

Het Google Display Network is een verzameling van ruim 2 miljoen websites waarop kan worden geadverteerd. De website in kwestie ontvangt een bedrag voor het vertonen van de advertentie, of voor iedere conversie die hieruit volgt. Dit is afhankelijk van de biedstrategie die is ingesteld. Met het Google Display Network kan ruim 90% van alle internetgebruikers worden bereikt. 

Wat is display advertising?

Display Advertising betreft advertenties die worden vertoond via het Google Display Network. Dit betreft altijd beeldadvertenties. Deze kunnen interactief worden via HTML 5 afbeeldingen, maar kunnen bijvoorbeeld ook statische banners zijn. Net als bij Google Ads kan hier worden gesegmenteerd op diverse criteria zoals leeftijd, regio en affiniteitsgroepen. Een van de grote krachten van display advertising betreft de remarketing campagnes die je kunt draaien. Je kunt bijvoorbeeld iedereen die je website heeft bezocht (of zelfs een specifieke pagina) segmenteren voor een remarketing campagne. Wanneer iemand bijvoorbeeld een product heeft bekeken op je website dan kun je deze tot 90 dagen na het bezoek advertenties van dit specifieke product tonen. Hierdoor sluit display remarketing perfect aan op de online salesfunnel.

Wat zijn de alternatieven?

Display Advertising is het meest rendabel als remarketing campagne, maar heeft meer doeleinden. Als je doel is om meer naamsbekendheid te genereren is display advertising ook een zeer goed instrument. Wanneer je bijvoorbeeld echt meer conversies en verkopen genereren met een product dan is bijvoorbeeld Google Shopping waarschijnlijk de betere optie. Hoe dan ook, er is altijd een geschikte online strategie te vinden. Een professioneel online marketing bureau, zoals TriplePro Online Marketing, kan je hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *