17 januari 2022

Studenten VS geld

2 min read

Als je student bent heb je er vast al eens last van gehad. Even een beetje krap bij kas zitten is ook niet gek. Studenten hebben vaak geen tijd om naast een studie een fulltime baan te hebben en ervaren daarom altijd wel een tekort aan geld. Toch zijn er een aantal manieren waarop je als student toch een extra zakcentje kan verdienen zonder dat daar al te veel tijd in gaat zitten. Lees vooral verder als jij wilt weten hoe!

Krantenwijk

Een bekend bijbaantje is het nemen van een krantenwijk. Zeker voor de vroege vogels onder ons is dit een leuke manier om wat extra’s te verdienen. Dit is misschien wel het meest simpele werk dat je kunt hebben en het is zo gepiept. Het grote voordeel van een krantenwijk is dat je zelf kan bepalen hoe groot jouw wijkje is en wanneer je de kranten gaat rondbrengen. Dit echter wel binnen een bepaald tijdsbestek. Ontzettend veel vrijheid dus. De verdiensten van een krantenwijk zijn natuurlijk geen vetpot en je kunt als er als student waarschijnlijk niet van leven, maar voor het werk wat je moet doen en de tijd die er in gaat zitten is dit een prima manier om een zakcentje bij te verdienen.  

Horeca

Een plek waar ze altijd op zoek zijn naar personeel en jij waarschijnlijk ook snel een baantje zult vinden is de horeca. Zeker voor personen die graag onder de mensen zijn, gevarieerd en hard werken leuk vinden en goed kunnen samenwerken is dit een ontzettend leuke baan. Vaak werk je de avonduren waardoor je overdag voldoende tijd hebt om bezig te zijn met je studie. Daarnaast kent de horeca ook het nachtleven waar veel studenten niet vies van zijn. Bij een baantje in de horeca zit je vaak wel vast aan bepaalde tijden die je moet werken maar met een goede planning hoeft dit geen probleem te zijn. Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat je naast je salaris ook vaak veel fooi ophaalt. Dit kun je zien als ‘gratis’ geld en een extraatje voor jezelf dus. 

Online

Er zijn ook een aantal manieren waarmee je snel online geld verdienen. Deze zijn vaak minder gebruikelijk door studenten maar kunnen dus wel enorm handig zijn. Denk aan het kopen van aandelen, enquêtes invullen, teksten schrijven, spelletjes uitproberen of het verkopen van kleding of spullen. Dit zijn allemaal manieren waarmee je binnen no time geld kunt verdienen. Zeker handig voor wanneer je even snel geld nodig hebt. Daarnaast hoef je niet de deur uit voor deze manier van geld verdienen en neemt het maar weinig tijd in beslag.   

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *