4 december 2021

Linkbuilding is belangrijk voor je vindbaarheid in Google

2 min read

Als bedrijf is je online zichtbaarheid van essentieel belang. Dit is niet zomaar 1 2 3 geregeld. Het begint al goed als je een goede website hebt en je social media accounts op orde zijn. Toch kun je dan nog niet achterover leunen en verwachten dat je klanten je wel zullen vinden. Het is erg belangrijk dat je zo ver mogelijk bovenaan komt te staan in Google. De gemiddelde klant zal een zoekterm intikken en bij de eerste pagina op Google de mogelijkheden vluchtig scannen. Je moet dus echt zorgen dat jij daar te vinden bent. Een van de  tools om in te zetten is linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het plaatsen van relevante links in relevante teksten op relevante websites. Het gaat hier dan (natuurlijk) om links naar jouw pagina's. Er zijn verschillende manieren om aan goede backlinks seo te komen. Zo kun je op diverse sites zelf je backlinks achterlaten. Deze backlinks zullen niet heel veel doen voor je positie in Google, juist omdat je ze zelf kunt plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om mensen te vragen op hun website een link te plaatsen naar jouw website, bijvoorbeeld door het schrijven van een gastbijdrage. Succes is ook hier niet gegarandeerd. Het kan namelijk zijn dat je heel veel mensen moet benaderen om één tekst met links geplaatst te krijgen.

Heb je écht goede teksten op je site?

Bijvoorbeeld een artikel over een actueel thema? Dan kan het zomaar zijn dat je daarmee gratis en voor niets backlinks verdient. Mensen plaatsen dan een linkje naar jouw artikel op hun website. Het is je verdient dan je eigen backlinks en zo doe je aan linkbuilding. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd en zeker voor webshops en andere online verkooppunten geen realistische manier van linkbuilding.

Schakel een linkbuildingbureau in

Door een bureau in te schakelen dat gespecialiseerd is in linkbuilding, zorg je ervoor dat je in een relatief korte tijd een groot resultaat kunt behalen. Het bureau zal er voor zorgen dat goede teksten, met gebruik van de juiste zoekwoorden, geplaatst worden op externe websites. Aan het inschakelen van zo'n bureau zijn vanzelfsprekend wel kosten verbonden. Maar die haal je er met gemak uit, als je merkt dat je hoge positie in Google je klanten oplevert.

Het bureau zal altijd onderzoek doen naar welke zoekwoorden het best ranken en waar jij op gevonden moet gaan worden. Natuurlijk gaat dit altijd in samenspraak met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *