4 december 2021

Hoe betrouwbaar zijn reviews eigenlijk?

2 min read

Geven reviews je echt een goed beeld van hoe betrouwbaar een bedrijf of product is? Dat is afhankelijk van waar je reviews leest. Lees je de recensies van een bedrijf op het bedrijfsprofiel in Google, dan zijn niet alle recensies even betrouwbaar. Men kan de recensies namelijk eenvoudig zelf aanmaken. Betrouwbare reviews zijn echter ook te vinden. Je kunt vaak ook relatief eenvoudig beoordelen of de recensies en reviews wel of niet betrouwbaar zijn. Zie je dat in iedere recensie dezelfde fouten voorkomen, dan is de kans groot dat ze niet betrouwbaar zijn. Op Google kun je ook controleren hoeveel reviews iemand al geschreven heeft. Als mensen verschillende reviews hebben geschreven, dan is de kans groter dat het om echte personen gaat.

De meest betrouwbare reviews

De meest betrouwbare reviews lees je op gespecialiseerde websites. Als SEO specialist kun je bijvoorbeeld reviews lezen op https://seo-review.nl/. Dat is een website met betrouwbare reviews van SEO tools en trainingen. Zo krijg je als SEO specialist een beter beeld van welke tools en trainingen het meest geschikt zijn voor jou. De reviews zijn stuk voor stuk zeer betrouwbaar. Deze website is dan ook een goed voorbeeld van een website waar je betrouwbare recensies kunt lezen. Zo kun je ook op zoek gaan naar een website met betrouwbare informatie over je eigen branche.

Conclusie

Reviews kunnen betrouwbaar zijn, maar kunnen ook onbetrouwbaar zijn. Daarom is het aan te raden om verschillende dingen na te gaan. Bedenk bijvoorbeeld wie de review geschreven heeft en ga ook na hoeveel variatie er in de reviews zit. Als je een beetje handig wordt in het beoordelen van de betrouwbaarheid van een review, kun je hier nog veel aan hebben. Als je online een bestelling plaatst, dan is dit bijvoorbeeld ontzettend belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *