Gebruik maken van Geofence

Onderdeel van asset tracking is zogenaamde geofence. Een geofence is in feite een virtueel hek. Met een geofence is het mogelijk om een grenslijn te trekken tussen een bepaalde locatie en het gebied om deze locatie heen. De software die achter een geofence zit kan nu registreren wanneer voertuigen, materieel of zelfs personen het gemarkeerde gebied verlaten of betreden. Zo heeft u altijd in kaart waar uw activa zich bevindt en krijgt u een melding wanneer deze op verdachte wijze verplaatst wordt. 

Hoe werkt geofence?

U bepaalt zelf de geofence rond uw locatie. In feite trekt u een lijn rond het gebied dat u virtueel wilt beschermen. Dit kan ook daadwerkelijk een ronde geofence zijn, maar er zijn veel verschillende soorten geofences. Zo kunnen ze ook vierkant zijn of enkel een rechte lijn tussen twee verschillende punten. Geofences worden aangemaakt met behulp van lengte- en breedtegraden of op basis van de straal van een cirkel die wordt getrokken om een bepaald punt.

 

De asset tracking software brengt vervolgens direct in kaart welke activa zich in het uitgetekende gebied bevinden. Op deze manier weet u deze altijd te vinden. 

Daarnaast komt de software direct in actie wanneer de activa op verdachte wijze verplaatst wordt of zelfs het gebied verlaat. U ontvangt in dat geval direct een alert via de mobiele app die zowel voor Apple- als voor Android-toestellen beschikbaar is. Daarnaast kunt u deze meldingen ook via sms ontvangen, zodat u nog sneller op de hoogte bent als er iets merkwaardig gebeurt met uw activa. Door het instant alarm staat u zelfs in verbinding met de politie. Die kunt u dus ook direct inschakelen wanneer u het gevoel heeft dat er iets niet in orde is. Overigens geeft de software ook meldingen wanneer iets of iemand het gebied juist betreedt. 

Welke functies zijn er nog meer?

Geofence is onderdeel van asset tracking. De asset tracking software zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw voertuigen met behulp van een geofence. Asset tracking geeft namelijk ook informatie over al uw activa door deze real time te monitoren. Zo weet u bijvoorbeeld de motoruren van uw machines en of deze aan de hoge kant zijn of dat de machines juist te veel stil staan. Met deze informatie krijgt u ook een beter inzicht op uw kosten, waardoor u weer scherpere offertes kunt voorleggen en sneller accurate facturen kunt sturen naar uw huurders. Daarnaast kunt u met de asset tracking-software snel inzien welke machines onderhoud behoeven, waardoor u snel kunt de nodige reparaties uit kunt voeren. Zo verlengt u de levensduur van uw activa, wat een hoop geld kan schelen. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*