17 januari 2022

Extra digitale opslagruimte nodig? Realiseer het met een Samsung-SSD!

1 min read
Samsung

Het opslaggeheugen, oftewel de harde schijf. En de snelheid waarmee deze werkt. Dat zijn erg belangrijke aspecten van elke computer. En hoe meer je vraagt van je pc, hoe meer eisen er aan de opslagfuncties gesteld worden. Vooral voor intensieve computeraars, vooral op professioneel vlak, is de kans groot dat de wat ouderwetsere vormen van harde schijven niet meer volstaan. Extra opslaggeheugen is dan al gauw noodzakelijk. Via een SSD bereik je dat. SSD staat voor solid state drive. Deze opslagapparaten voor in computers kun je van diverse merken vinden in de (online) winkel. Samsung is een merk dat bekendstaat om SSD’s van goede kwaliteit. Waarom je in veel situaties eigenlijk het best met zo’n SSD kunt werken, dat valt hieronder te lezen.

Samsung

Voordelen van werken met SSD’s

Ten opzichte van een ‘normale’ harde schijf biedt een SSD de volgende voordelen aan jou als gebruiker:

  • Een SSD functioneert veel sneller dan een harde schijf. De toegangstijd is extreem kort en dat geldt ook voor de snelheid van het ‘lezen en schrijven’. 
  • SSD’s hebben minder energie of stroom nodig. Je besteedt hierdoor dus minder elektriciteit of batterijvermogen. Dit is goed voor het milieu en je eigen energierekening.
  • Een SSD zorgt niet voor opwarming van je computer. Daardoor hoeft het koelsysteem ook minder geactiveerd te worden. 
  • Door het minder actieve koelsysteem ervaar je minder geluidsoverlast vanuit je computer. 
  • SSD’s hebben een veel kleiner draaggewicht dan normale harde schijven.
Samsung